Aktiviteter

Her kan du stifte bekendskab  med i de aktiviteter, der var i projektet – lige fra kurser, workshops til konferencer og evalueringsforløb.

Herunder kan du finde lidt mere information om ovenstående aktiviteter.

Konference i Kilden

Vi holdt en konference i Kilden overskriften var, hvordan vi kan udfordre børnenes indre billeder og skabe god læring,
Vi er ved at planlægge programmet men har allerede en række spændende oplægsholdere.

Børne-og Kulturdirektør Chresten Sloth Christensen fra Skagen, alle der har været med til konferencerne omkring Lysets Land kender Chresten, ildsjælen med det brændende hjerte for børnene og sin uortodokse måde at være direktør på, han har også skrevet til mig at uanset hvad overskriften er, vil han udbrede ” Crestendommen” det bliver spændende.

Kjeld Fredens er ledelseskonsulent og tidligere udviklings- og forskningschef ved Vejlefjord Center.
Han er for tiden vismand i Kompetencerådet har været læge og hjerneforsker ved Århus Universitet, seminarierektor ved Skive Seminarium og redaktør af tidsskriftet Kognition & Pædagogik.
Han Kommer og fortæller om børnenes forestillingsevne

Jan Arrhenius vores lokale psykolog fra BIC Brøndby Strand, han har arbejdet med eventyr, i narrativ terapi med mange flygtninge fra Bosnien, alle der har hørt Jan ved at han både er spændende og sjov at lytte til.

Naja Petersen, leder af Louisiana børnehus, hun vil fortælle om, hvordan man kan arbejde med børnenes indre billeder og få dem til at udtrykke det i deres billeder.

Learning Lab Denmark kommer også med en oplægsholder, endnu ved vi ikke hvem det er .

Der vil være fem spændende workshop, hvor man i mindre grupper kan få et indblik fem forskellige emner, som har med børns indre billede dannelse, man kan nå to på de to dage

  1. Historiefortælling, Lisbeth Wilson, Mette Schmidt, Pia Riis
  2. Skabende billedearbejde, Linnete Frandsen, Mette Mortensen
  3. Samtaler med børn. Dorte Tostenæs
  4. Drama i sprogarbejdet, Mette Steiner
  5. Hvordan arbejdets med små børns indre billede. Oplægsholder endnu ikke fastsat.

Prisen for de to dage vil være 1500 kroner

Børnedag i Kulturhuset Kilden.

klovnen joeyDaginstitutionssektoren og Pædagogisk Sprogcenter H.C. Andersen inviterer til en hyggelig børnedag i Kulturhuset Kilden Mandag den 10/5. fra klokken 9.30.
Vi vil meget gerne invitere jer til en hyggelig børnedag, med fortælling, maling, drama og sang ikke mindst lidt klovneri. Projektet metoder til børns indre billeddannelse vil sammen med jer og jeres børn lave en spændende dag både inden for og udenfor.

I kan tilmelde en gruppe børn og få en inspirerende dag hvor børnene oplever, kreativ udfoldelse, underholdning og meget mere.

Vi har hyret Klovnen Joey, som kommer og giver to forestillinger, der kan være ca. 150 børn per forestilling som går i luften kl. 10.00 og 12.00, herudover åbner et dramaværksted i bevægerummet, et fortælletelt udenfor, samt et malerværksted.

Vi har hele græsplænen foran kilden, så man kan spise sin frokost der eller indenfor, hvis det bliver dårligt vejr.
Vi meget gerne hurtigt have tilmeldinger, især hvis man gerne vil se klovnen Joey.

Børnedagen er gratis i skal blot selv medbringe madpakker og drikkelse.
Særligt for personalet – til jer vil der blive sørget for kaffe og te.

Tilmelding til dagen skal ske til dorte@brondby-kom.dk, senest d. 28.4.2004.

Hilsen Jens og Dorte.

Børnekultur dagen er nu slut

Rødhætte og ulven

Børn og voksne i fem institutioner er inviteret til en spændende opdagelsesrejse midt ind i børns indre billeddannelse gennem eventyret Rødhætte og ulven.

Denne overskrift får sikkert den indre billedskærm til at køre, for de fleste. Associationer, følelser, forestillingsbilleder der knytter sig til denne eventyrtitel.

Rejsedeltagere i eventyret: En-to legeglade voksne og en mindre gruppe børn, desuden skal et rum/område være til rådighed.
Mette Steiner, dramapædagog i H.C. Andersen,er Rejseguide som kommer ud med udklædningstøj og materialer. Sammen tager de så på en legende opdagelsesrejse ind i eventyret.

Udklædning og materialer låner institutionerne så til en legende opfølgning.
Mette kommer så afsluttende ud til institutionerne igen og hører om jeres erfaringer.

Så let er det at være med i et udviklingsprojekt.

Når materialet er gennemarbejdet, kommer så læringsguide nummer 5 på hjemmesiden.