Luft til vand varmepumpe

I klima uden meget frost, er varmepumper et perfekt alternativ til til de mere gængse opvarmningskilder som olie og brændefyr. På samme måde som dit køleskab benytter varmepumper elektricitet til at overføre varme fra et køligt rum til et varmt rum, hvilket gør det kølige rum køligere og det varme rum varmere. I opvarmningssæsonen flytter varmepumper varme fra det kølige vejr udenfor og ind i dit varme hus, og i kølesæsonen flytter varmepumper varme fra dit kølige hus til varmen udendørs. Fordi de flytter varme i stedet for selv at generere varme, er varmepumper rentable – ned til så lidt som en fjerdedel af omkostningerne ved drift af konventionelle varme- eller køleudstyr.

Der er tre typer varmepumper: luft-til-luft, luft-til-vand og geotermisk. De opsamler varme fra luften, vandet eller jorden uden for dit hjem og koncentrerer det til brug indenfor.

Den mest almindelige type varmepumpe er luft-til-vand, som overfører varme mellem dit hus og udeluften. De nuværende generatop af luft-til-vand varmepumper kan reducere dit elforbrug til opvarmning med cirka 50% sammenlignet med eolie eller gas. Højeffektive varmepumper affugter også bedre end almindelige klimaanlæg, hvilket resulterer i mindre energiforbrug og mere kølekomfort i sommermånederne. Luft-til-vand varmepumper er blevet brugt i mange år i næsten alle dele af den vestlige verden, men indtil for nylig har de ikke været rentable og effektive nok i klima med meget frokost. I de senere år er luft-til-vand-varmepumpeteknologien imidlertid avanceret, så den nu er et legitimt alternativ til rumopvarmning i koldere regioner.

Til boliger uden kanaler er luftvarmepumper også tilgængelige i en rørfri version kaldet en mini-split varmepumpe. Derudover genererer en særlig type luft-til-vand varmepumpe kaldet en “omvendt cykluskøler” varmt og koldt vand snarere end luft, så det kan bruges med gulvvarmesystemer i opvarmningstilstand.

Geotermiske varmepumper (jordvameanlæg) opnår højere effektivitet ved at overføre varme mellem dit hus og jorden eller en nærliggende vandkilde. Selvom de koster mere at installere, har geotermiske varmepumper lave driftsomkostninger, fordi de drager fordel af relativt konstante jord- eller vandtemperaturer. Geotermiske varmepumper (eller jordkilde) har nogle store fordele. De kan reducere energiforbruget med 30% -60%, kontrollere fugtigheden, er robuste og pålidelige og passer ind i en lang række hjem. Hvorvidt en geotermisk varmepumpe er passende for dig, afhænger af størrelsen på dit parti, undergrunden og landskabet. Jord- eller vandvarmepumper kan bruges i mere ekstreme klimaer end luftvarmepumper, og kundetilfredsheden med systemerne er meget høj.

En ny type varmepumpe til boligsystemer er absorptionsvarmepumpen, også kaldet en gasfyret varmepumpe. Absorptionsvarmepumper bruger varme som energikilde og kan drives med en bred vifte af varmekilder.

I modsætning til standardkompressorer, der kun kan køre med fuld kapacitet, tillader to-trins kompressorer varmepumper at køre tæt på den varme- eller kølekapacitet, der er nødvendig på et bestemt tidspunkt. Dette sparer store mængder elektrisk energi og reducerer kompressorens slid. To-trins varmepumper fungerer også godt sammen med zonestyringssystemer. Zonekontrolsystemer, der ofte findes i større boliger, bruger automatiske dæmpere til at lade varmepumpen holde forskellige rum ved forskellige temperaturer.

Nogle modeller af varmepumper er udstyret med motorer med variabel hastighed eller dobbelt hastighed på deres indendørs blæsere (blæsere), udendørs blæsere eller begge dele. Reguleringerne med variabel hastighed til disse ventilatorer forsøger at holde luften i bevægelse med en behagelig hastighed, hvilket minimerer kølige træk og maksimerer elektriske besparelser. Det minimerer også støj fra blæseren, der kører med fuld hastighed.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *